GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - MEHMET BATALLI ORTAOKULU

Nis

5. Sınıf öğrencilerimizle Müzeyyen Erkul Bilim Müzesini ziyaret ettik. Birbirinden ilginç deneylerin ve bilimi eğlenceli hale getiren etkinliklerin yer aldığı müzede öğrencilerimiz hem eğlendi hem öğrendi. Öğrencilerimize bu eşsiz deneyimi yaşatan ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. Yıldönümünde Büyük Atatürk'ün Çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'ı büyük bir coşkuyla kutladık. Okul öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katkılarıyla düzenlenen törende; okul koromuzun şarkıları, dans gösterileri, jimnastik ve karate gösterileri ve birbirinden eğlenceli dans kareografileri yer aldı. Velilerimizinde davetli olduğu tören büyük beğeni topladı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

İlçe genelinde düzenlenen 23 Nisan Şiir Yarışmasında birincisi, İlçe Güreş Turnuvasında şampiyon olan öğrencilerimize ödüllerini verdik. Bu başarıyı okulumuza kazandıran öğrencilerimize emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"

"Bu, ümitle yazılır. O zaman düşünün, imanım olmasaydı yazabilir miydim? Zaten ben, başka türlü düşünüp, başka türlü yazanlardan değilim. Bu elimden gelmez. İçimde ne varsa, bütün duygularım yazılarımdadır."

Mehmet Akif Ersoy

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla hazırladığımız 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. Yılı anma törenimizi gerçekleştirdik. Törende günün anlam ve önemini Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Mustafa KIRLI yaparken, şiir ve oratoryo gösterimiz öğrencilerimizden büyük beğeni topladı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nın gelişini DKAB Öğretmenimiz İrem Nur KÖSE, Müzik Öğretmenimiz Ebubekir SAĞ ve değerli öğrencilerimizin katkılarıyla düzenlediğimiz programda kutladık. Karagöz ve Hacivat, İlahi Korosu ve Ramazan manilerilerini yer aldığı programda tüm öğrencilerimiz Ramazan Ayı'nın manevi iklimini hissetti. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Her gün deprem ülkesi olduğumuz gerçeğiyle yüzleşen ülkemizde olası bir depreme karşı öğrencilerimizi hazırlamak amacıyla deprem tatbikatı düzenledik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde acil durumlarda nasıl hareket edecekleri ile ilgili farkındalık sahibi oldular.

Şbt

15 tatilde okul idaremiz ve personelimizle öğrencilerimize daha iyi bir eğitim-öğretim ortamı oluşturduk. Merdiven kaydırmaz bantları çekildi ve sınıf ve koridor boya tamirleri yapıldı. Okulumuz dış kapısının camlarını siyah camla yeniledik. Okul duvarları silinip temizlendi. Emeği geçen okul idaremize ve okul personellerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz konferans salonunda birinci dönem sonu değerlendirme toplantısı yaptık. İkinci dönem için yapılacak projeleri ve öğrencilerimizin başarısını daha çok artırmak için izleyebileceğimiz yolların konuşulduğu toplantı sonunda okulumuz Türkçe Öğretmenlerinin düzenlediği kitap söyleşisinde eğitime dair fikirlerimizi paylaştık. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Son yapılan deneme sınavı birincilerimiz, güreşte il derecesi yapan öğrencilerimiz, ayın örnek öğrencimiz ve ayın kitap kurdu öğrencilerimiz için düzenlediğimiz törende öğrencilerimize madalyalarını ve hediyelerini öğretmenlerimiz takdim etti. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı birinci dönemini karne coşkusuyla sonlandırdık. Öğrencilerimize bolca dinlenecekleri bir tatil diliyoruz.

Ock

Bakanlığımızın  talimatı uyarınca 15-18 Ocak 2024 tarihleri arasında kılavuz doğrultusunda okulumuza uyarlanan faaliyet planı uygulanacaktır.Dersler yapılmayacak olup bu faaliyet planı tüm şubelerde aynı ders saatinde uygulanacaktır. Sınıf ders defterlerine bu faaliyet planları yazılacaktır. Faaliyetlerin açıklamaları Faaliyet Kılavuzunda ve Faaliyet Planı sunusunda belirtilmiştir. Şube öğretmenlerimizin bu konuda öğrencilerimizi bilgilendirmelerini ve öğrencilerimizin hazırlıklı gelmelerini ve öğretmenlerimizin de hazırlıklı olmaları için kılavuzu ve faaliyet planı sunusunu ayrıntılı incelemelerini önemle rica ederim.

E TWİNNİNG AFETE HAZIRLIK VE AFET YÖNETİMİ PROJESİ

Kas

Okulumuzda geçtiğimiz yıl başladığımız "Ayın Öğrencisi" uygulamamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Öğretmenlerimiz tarafından her ay sonunda belirlenen kutuya ismi en çok yazılan öğrencinin seçildiği ayın öğrencisi bu ay Necip KARAKUŞ oldu.

Öğrencimizi ve sınıf öğretmeni Muhammed TEMEL'i tebrik ederiz.

Kas

Ay içinde en çok kitap okuyan ve özetlerini Türkçe öğretmenlerine teslim eden öğrenciler arasından seçtiğimiz Ayın Kitap Kurdu ekim ayı içinde Hatice İrem Cengiz oldu.

Öğrencimizi tebrik ederiz.